fbpx

Hello 2022 – a letisztulás éve

Már régen írtam bejegyzést ezen a fórumon, mert máshol volt a fókuszom az elmúlt hónapokban, ezért úgy döntöttem, hogy a szokásos évindító motivációs írásommal frissítem fel a blogot. Mostantól újra számíthattok itt hasznos információkra, tudásmegosztásra és építő gondolatokra. Nekem is újra kellett gondolnom a működésemet, s gyökereitől megvizsgálni mi az, ami működött az elmúlt évben és mi az, ami már nem szolgál sem engem, sem titeket.

Az elmúlt két évben mindannyiunk végigment egy nagy váltásokkal teli érzelmi és mentális hullámvasúton. Ki a karrierje miatt, ki a magánélete miatt, s volt akinek fenekestül felfordult az élete mindkét területen. Amikor még velejéig benne voltunk én is csak a túlélésre mentem, vagyis mind a szolgáltatásaimmal mind a termékeimmel átálltam egy olyan üzemmódra, amiben támogatást adhattam nektek az induláshoz, átálláshoz, újrakezdéshez a pandémiás időszak alatt, de hosszú távú terveket nem nagyon szövögettünk. 2022-ben viszont már le tudjuk vonni a konklúziókat, s megtenni a szükséges lépéseket az irányváltáshoz. Vagyis felépíteni egy tudatos stratégiát, honnan hová szeretnénk eljutni. Egy biztos, mozdulni kell!

Ébredésem pillanata

Korábban féltem az ilyesfajta változástól, látványos átalakulástól, attól meg végképp kirázott a hideg, hogy óriási a felelősségem abban, ha valamit kitalálok, s az netán nem működik és ez másokra is hatással lesz. Folyton mérlegeltem, bizonytalankodtam és felülírtam a saját ötleteimet, ha úgy láttam nem működne, vagy ha valaki elvette tőle a kedvemet. Aztán a tavalyi év meghozta a fordulópontot nálam is, amikor elkezdtem magamra és a belső hangomra figyelni.

Hiába végeztem el már lassan két éve egy coach képzést, nem jött azonnal a vele járó érzés és felismerés, hogy én „segítő” lennék és utat kellene mutatnom másoknak. Ugyan pontosan tudtam, hogy mik a céljaim hosszú távon és miért volt szükségem erre a tudásra, mégis úgy éreztem, hogy részemről több van ebben, minthogy azonnal nekivágjak egy félkész terv megvalósításába. Aztán 2021-ben elérkeztem a saját utamon egy olyan mérföldkőhöz, ahol ráébredtem mi is az én küldetésem. De ehhez meg kellett tennem az eddigi munkásságom és megállóim átvizsgálását, kiértékelését, aminek az lesz a következménye, hogy elhagytam több múltból hozott sérelmet, elvárást, blokkot és félelmet és elkezdtem bízni magamban. Már nem kell mások visszaigazolása ahhoz, hogy változtassak valamin, ami nekem nem jó.

A Évindító Célkitűző Beszélgetés éppen ebben tud segíteni. Gyere, ha hozzám hasonlóan érzed, hogy megváltoztak körülötted a dolgok, s kellene egy külső szem, aki segít átlátni a „nagy képet”.

A saját fejlesztésű módszeremmel átvilágítottam a mögöttem álló időszakot, mely folyamat során felismertem, hogy a sok-sok önfejlesztéssel töltött év után, ma már én is képes vagyok segíteni saját magamon is és másokon is, anélkül, hogy bevonódnék a saját elakadásaim miatt.

Vagyis woooow, végre megérkezett az érzés hozzám, hogy segítő lettem! Persze ez nem azt jelenti, hogy készen vagyok és már mindent tudok, hisz életünk végéig tanulunk. Ráadásul a kíváncsiságom ennél sokkal jobban hajt, minthogy ne képezzem tovább magam folyamatosan. De eljutottam egy pontra, ahol már nincsenek 180 fokos irányváltások, csak finomhangolások. Ez már az a szint, ahol nem kell elrohannom semmilyen szakemberhez, ha egy nagyobb döntés előtt állok, vagy ha nem tudom merre induljak, mi az én irányom. Mert minden eszköz megvan a kezemben ahhoz, hogy kiderítsem mi lenne adott szituációban számomra a legideálisabb lépés. Mára már ösztönösen érzem, hogyan nyerjem vissza a stabilitásomat, ha meginog a talaj alattam és már nem ijeszt meg az az állapot, amiben átmenetileg motiválatlan és kiüresedett vagyok, mert tudom, hogy csupán lemerült az a bizonyos energiatartályom, amit fel kell töltenem a továbbhaladáshoz. Érzem, hogy mikor kell elcsendesednem, vagy még távolabbra vonulnom, s mikor kell újra megszólaltatni a hangom. Már nem akarok állandóan szem előtt lenni és folyamatosan véleményt alkotni valamiről. Teszem a dolgom akkor, amikor kell és célja van előre eltervezett lépésekkel, amelyek mentén haladok. Számomra ez az igazi szabadúszói szabadság.

Átalakulás és változás 2022-ben

Ha Te is szeretnéd visszahozni a fényt az életedbe, akkor csatlakozz hozzánk februártól a Transzformációs Mastermind 2022 önismereti csoporthoz, amihez ajándékba kapod a 21 Napos Tudatos Életmód Kihívást. Ebben a programban összesítettem mindazt a tudást, tapasztalatot, amivel elértem a fent leírt állapotot, életszakaszt, s most megmutathatom neked is, hogyan találj rá vagy éppen vissza önmagadhoz és hogyan tartsd fent ezt az állapotot. A kihívás pedig megtanít, hogyan építsd be életvitelszerűen azokat a kreatív eszközöket és módszereket, amiket megosztok veled a közös munka során.

ÍME A TRANSZFORMÁCIÓS MASTERMIND TEMATIKÁJA HAVI BONTÁSBAN – ÉRDEKEL?

Ezekhez a havi 90 perces alkalmakhoz (Zoom-on visszanézhetők lesznek) jönnek még hozzá az egyes témákhoz kapcsolódó kérdéssorok, online segédanyagok, cikkek és egyéni kedvezmények. 

TAVASZI SZÉRIA

 1. hónap | Február 23., 18:00-19:30 h | Ki vagy valójában? Milyen emberré szeretnél válni? Énkép és vízió megalkotása.
 2. hónap | Március 23., 18:00-19:30 h | Milyen a saját hangod? Asszertivitás, az önérdek érvényesítés képessége a hétköznapokban.
 3. hónap | Április 20., 18:00-19:30 h | Hogyan tudod megváltoztatni a régi mintáidat, berögzült szokásaidat?
 4. hónap | Május 18., 18:00-19:30 h | Hogyan találd meg a valódi küldetésedet, életfeladatodat? Kreatív eszközök.

Legyünk konkrétak: mit ad Neked ez a mastermind? 

Önbizalom | Támogatás | Időbeosztás | Egyéni fejlődés | Energiaszint emelése

✔ Beindul a teremtő erőd!
✔ Rájössz, hogy mitől vagy értékes!
✔ Megtanulod, hogyan élj másképpen!
✔ Észreveszed, hogy nem kell beállnod a tömegbe, hanem járhatod a saját utadat!
✔ Megtalálod a saját utadat és rájössz, hogy mi működik Neked!

Ha eleged van az üres tervezgetésből és a céljaid tologatásából, ha korábban elhanyagoltad magadat és a vágyaidat, akkor vágj bele most!

Ezt a Transzformációs Mastermind csoportot és programot azoknak az életmódmárka építő, modern vállalkozóknak találtam ki, akik elkötelezettek, hogy értéket adjanak másoknak, hogy örömet okozzanak saját maguknak is a mindennapi tevékenységükkel, s megtalálják önmagukat a márkájukban. Én úgy hiszem, csak akkor lehetünk igazán sikeresek abban, amit csinálunk, ha tisztában vagyunk a saját értékeinkkel is. Ha nyitott vagy a változásra, akkor itt biztosan jól fogod magad érezni. Nincsen semmi kényszer, a saját ritmusodban fejlődhetsz.

További részletek és jelentkezés ITT >>

Sokszor hallottam másoktól az önismereti fejlődésem során, hogy „tanuld meg magadat gyógyítani”, meg hogy „ne kívülről várd a változást, hanem tegyél érte és belül keresd”, de valahogy sosem értettem igazán, hogy pontosan mit is jelentenek ezek a mondatok. Most viszont úgy érzem, hogy megértettem, sőt mi több élem is a hétköznapjaimban. Elindult benne valami, ami erőt ad, ambiciózussá tesz és ami éltet, amikor felkelek reggel. Ez pedig nem más, mint hogy:

 • rájöttem, hogy kitárni a külvilágnak azt, hogy ki vagyok nem magamutogatás, vagy szégyellni való, hanem bátorság és egy tudatos döntés következménye
 • megtaláltam hogyan tudok önazonosan működni, amitől már nem tántoríthat el senki
 • átláttam, hogy milyen helyzeteket szeretnék elkerülni, amitől feszengve éreztem magam korábban, s hogy mit kell tennem azért, hogy ezeket lerázzam magamról
 • felismertem, hogy nem kell félni a változástól, egyszerűen csak hagyni kell, ami feljön
 • elhagytam szokásokat, embereket, szituációkat, amikkel/akikkel nem éreztem jól magam
 • veszekedés és önostorozás helyett megtanultam elengedni, aminek elmúlt az ideje
 • dolgoztam azon, hogy be tudjam engedni az újat (mert szerintem ez a legnehezebb)

Elég ijesztő tud lenni, amikor az ember először találkozik a valódi önmagával, az autentikus személyiségével, akit eddig nem ismert, nem mert a felszínre engedni. Én is elnyomtam magamban sokáig olyan szokásokat és jellemvonásokat, amikre nem kaptam visszaigazolást a környezetemtől, hogy rendben vannak és helyénvalóak. Sokáig azt hittem, az a jó döntés, ha nem ellenkezem, ha simulékony vagyok, ha egyetértek, mert majd akkor elfogadnak. Nem kitűnni szerettem volna, hanem éppen beleolvadni a környezetembe. Ez viszont vállalkozóként, iránymutató és „fényt adó lámpásként” már nem működött, hiszen ha nem mutatod meg magad, akkor senki sem fog észrevenni, annak pedig következményei lehetnek a bevételeidre, az üzleti eredményeidre. Ma már nincs szükségem rá, hogy mások tükréből ítéljem meg önmagamat. Már nem zavar, ha másoknak nem szimpatikus, amit mondok vagy teszek, mert én tudom egyedül, hogy annak mi az oka, célja, háttértörténete.

Mivel megtapasztaltam milyen szabadságot ad ez a fajta tudatosság, így elhatároztam, hogy nem „finomkodom” tovább a hivatásomban sem, hanem felvállalom és beleállok abba a területbe, ami a legjobban foglalkoztat és amiben ma már bátran kijelenthetem, hogy jó és magabiztos vagyok. Ez pedig nem más, mint a modern vállalkozói lét mozgatórugói. A pszichológiai háttér, a testi-lelki-szellemi jóllét és egy tudatos életmód kialakítása mindennek a működtetéséhez. Nevezhetjük a boldogság keresésének is, de talán ne rugaszkodjunk el ennyire a földtől.

Te emlékszel rá, hogy mikor mondtad magadról utoljára, hogy jó vagy valamiben?

Pedig minden ezen múlik, hogy mit engedünk meg magunknak valójában. Beengedjük-e az életünkbe a bőséget, a boldogságot, a sikereket, a támogató és megtartó embereket és el tudjuk-e engedni azokat az energiákat, helyzeteket, amik már egyáltalán nem szolgálják a javunkat. Vagyis meg tudjuk-e teremteni a saját valóságunkat, amiben érzékeljük a minket körülvevő valóságot, el tudjuk engedni magunkat és az elvárásainkat azzal kapcsolatban, hogy ez önzőség. Hátra tudjuk-e hagyni mások elvárásait és előtérbe helyezni a saját igényeinket.

Emelkedj fel!

Íme a februári fejlődési lehetőségek az újrakezdéshez:

Szóval finomkodás és magyarázkodás helyett csak hallgass a belsődre, mert tényleg ott lesznek a válaszok minden élethelyzetre! Még akkor is, ha első hallásra ijesztőnek tűnik az, amit megsúgott a lelked. Nekem is volt ilyen élményem. Mit csináltam? Elnyomtam magamban jó mélyre, pedig többször az arcomba nyomta az élet és visszaigazolta, hogy mit kellene tennem. Aztán eljött a pont, amikor már nagyon rosszul éreztem magam és nem tudtam semmi mögé elbújni, viszont a halogatás miatt már kissé fájdalmas volt radikális változtatásokat bevezetni az életembe.

Vedd le az álarcodat, s induljon a tánc és a karneválszezon!

Az újonnan kidolgozott fejlődési lehetőségekkel abban szeretnélek támogatni, hogy te legalább ne kövesd el azokat az alapvető hibákat, – ha lehet őket így nevezni, – amiket én már végigjártam és tudom, hogy zsákutcába vezetnek. Persze mindenkinek van egy saját útja, amit a személyiségfejlődése érdekében végig kell járnia, így ezt én sem spórolhatom meg neked, de melletted lehetek azokban a pillanatokban, amikor minden kilátástalannak és értelmetlennek tűnik. Mindenki elkezdi valahol az építkezést, aztán idővel kialakul, hogy pontosan mi is lesz a jó irány. Én ezt a filozófiát tanítom mindenkinek, aki velem dolgozik. Vagyis azt, hogy ne torpanj meg a kezdeti nehézségektől és ami talán még fontosabb hogy találd meg a saját hangodat és merd hallatni a nagyközönség előtt. De ahhoz, hogy legyen elég bátorságod ehhez a lépéshez, ahhoz ismerned kell magadat, a céljaidat, s hogy mi hajt előre. El kell indulni, hiszen csak akkor tudsz korrigálni, ha hibázol, s csak akkor tudsz hibázni, ha csinálsz valamit. Ezt ne felejtsd el! Vagyis tenni, tenni és tenni. S egyszer csak megérkezik majd a tudatosság abba, amit csinálsz.

Ha a tökéletességre vársz, soha nem fogsz elindulni semerre, így sosem fogod megtudni, hogy milyen erők és tehetség lakik benned. Céltalanok maradnak a napjaid, s üresek a gondolataid.

Nekem is csak pár éve nyílt ki a szemem igazán, hogy megmutassam magam olyannak, amilyen valójában vagyok. Az ide vezető út viszont elég hosszú és kihívásokkal teli volt, ezért is határoztam el, hogy a saját tapasztalataimra építve segítek másoknak is megtalálni önmagukat abban, amit csinálnak nap mint nap. Vagyis ami eleinte az egyéni fejlődésemet szolgálta, az ma a hivatásom, a mindennapi munkám. A Brand Coaching ülések alkalmával ma már nem csupán a márkaépítés praktikus kérdéseit vitatjuk meg, hanem inkább a mögötte álló emberi kérdésekkel foglalkozunk, úgy mint: önbizalom, megbecsülés, önazonosság, bátorság.

Változás nincsen fejlődés nélkül. Ha eljött az idő, hogy felemelkedj és megtaláld ebben a saját ritmusodat, akkor kattints ide és gyere el Brand Coachingra.

Ha azt érzed, hogy idén már nálad sem mehetnek úgy tovább a dolgok, mint eddig, mert te magad vagy a körülményeid megváltoztak, akkor gyere és tervezzük át a valóságodat. Ha bizonytalan vagy, hogy mire is lenne pontosan szükséged, akkor gyere el egy díjmentes 30 perces online beszélgetésre, ami során lehetőségünk lesz megismerkedni és megbeszélni, hogyan és milyen formában tudnálak támogatni a változásban.

⁎⁎⁎

Ha szeretnél még több inspirációt kapni a tudatos vállalkozói élethez és egy jól működő életmódmárka felépítéséhez, akkor a Blogomon további értékes és ingyenes cikket találhatsz! Ha tetszett ez a cikk, akkor küldd át ismerőseidnek, akiket szintén érdekelhet!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról és még exkluzívabb írásokról, akkor iratkozz fel a hírlevélre és kérd a 3 Napos Ingyenes Self-Branding Minitréninget ajándékba, hogy az elsők között értesülj mindenről!

Ha még mindig kíváncsi vagy, akkor pedig …

Kövess a Facebook-on is!
Kövess az Instagram-on is!

⁎⁎⁎

Képek forrása: Kollár Franciska – Lifestyle Brand Therapist, Canva.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .