fbpx

Bőségteremtő tippek 2020

Szokták mondani, hogy olyan lesz az éved, ahogyan átlépsz az új esztendőbe. Lehet, hogy babonának vagy belemagyarázásnak tűnhet mindenesetre én is hiszek abban, hogy az az energia jelentősen meghatározza az évünket, ahogyan lezárjuk az előzőt és ahogyan nekilátunk az új kihívásoknak. Gondold csak át, hogy káosz, kilátástalanság és céltalanság, vagy öröm, béke és harmónia vesznek körül amikor elbúcsúztatod az óévet!?

Én mostmár évek óta végigmegyek egy (nevezzük így) saját rituálén, ami segít, hogy átgondoljam milyen év van mögöttem, és mit szeretnék kihozni az előzőből. Ennek a módszernek vannak örömteli és sokszor fájó pontjai, hiszen szembesülnöd kell a hibáiddal. De hidd el megéri az önvizsgálat, mert innen lehet szépen tovább építkezni. Mivel magam számára is megcsináltam az évértékelőt, ezért úgy döntöttem, hogy idén megosztom veletek, hátha motivációt ad (ha még nem készítettetek hasonlót). Nade kezdjük az elején, hogy megértsétek miért szükséges ez a módszer, mire lesz ez jó neked és miket kell végiggondolnod.

bőségteremtő tippek vállalkozóknak 2020


Ez történt 2019-ben. Vagyis miért fontos az év végi leltár?

Az év végéhez közeledve elfáradunk testileg is szellemileg is. Elkezdenek kimerülni az enerigakészleteink, sokat dolgozunk, hogy mindent le tudjunk zárni év végén (mert mi van ha nem – társadalmi elvárások, rossz beidegződések, téves hitrendszerek hatására), netán túl is hajszoljuk magunkat. Aztán van, aki pont emiatt lepukkan egészségileg az ünnepekre, amikor pont lenne idő egy kicsit szórakozni, feltöltődni, lazítani, a barátainkkal, a szeretteinkkel lenni, de hogyan ha semmi erőnk, kedvünk hozzá!? Ismerős talán a helyzet? Én megfogadtam, hogy ezt többé nem szeretném megélni, hogy enerváltan és rosszkedvűen kezdődjön az új évem, ahol nem látok túl a fáradtságon, a rosszkedvűségen és azt sem tudom, hogy mit várjak ettől az új esztendőtől. Miért ne lehetne vidáman, optimistán és aktívan kezdeni az Újévet, amikor tényleg tiszta lappal indulhatunk bizonyos értelemben. De ahhoz, hogy jó szívvel el tudd engedni, ami idén nem jött össze, vagy másképp alakult, ahhoz bizony nem fogod megúszni, hogy végigmenj hónapról hónapra, hogy mennyi minden történt veled, a családoddal, a vállalkozásoddal stb. Csak ebből fogsz tudni tanulni, fejlődni és továbblépni, hiszen ebből tud kirajzolódni, hogy mennyire tértél le a saját utadról, milyen pozitívumokat hozott az, hogy pár dolog másképp alakult, vagy éppen mennyire térített el. Elég, ha csak mérföldfköveket határozol meg, abból már szépen lehet majd dolgozni tovább. Az is információ, ha arra döbbensz rá, hogy egy helyben toporogtál egész évben, – persze nem a külső történésekre gondolok, mert mindenki körül zajlik az élet, – hanem a belső folyamataidról, a terveid megvalósulásáról, önmagad fejlődéséről, megismeréséről van itt szó, vagyis hogy mennyit mentél előre az elmúlt évben.

Ha a 2019. évi értékelődből szeretnél egy akciótervet készíteni, hogy idén végre meg is valósuljanak a terveid, akkor pedig nagyon ajánlom figyelmedbe a 2 vagy 4 alkalmas – Konzultációs Csomagjaimat, amelyeket éppen erre a célra találtam ki. Új módszertannal indítok ebben az évben, amivel még határozottabban meg tudjuk határozni, hogy neked és a márkádnak / vállalkozásodnak mire lenne szükséged. Ezzel a néhány személyes konzultációval jó hangulatban indíthatod az évedet és a ködbe szálló tervezgetés helyett profin összeállíthatod a céljaidat és azok megvalósítási tervét!

Az én mérföldköveim ezek voltak 2019-ben:

 • átalakítottam januárban az egész honlapomat, portfóliómat
 • a tanácsadásaimat szűkítettem, ill. specifikáltam életmódmárkákra (de jól tettem)
 • éves stratégiát építettünk az egyik nagy ügyfelemmel
 • megcsináltam és elindítottam az első két online kurzusomat
 • lemorzsoltam minden olyan megbízást, ami nem illett már a képbe, csak nem akartam észrevenni – már nem újságíróként, vagy szerkesztőként dolgozom, hanem pr tanácsadóként (óriási felismerés volt és nagyon nehéz önmunka, hogy belássam nem lehet mindkét oldalon állni és mindent csinálni egyszerre, mert ilyen esetben képes rá az ember, hogy elveszítse a saját identitását is)
 • elkezdtem komolyabban foglalkozni önmagam fejlesztésével
 • az új szolgáltatások kapcsán fantasztikus ügyfeleim lettek, akikkel csodás eredményeket értünk el, új márkák indultak el ›› Nézd meg, hogy kikkel dolgoztam már!
 • saját fotozásom volt az új weboldalhoz, amiből egy gyümölcsöző partnerséget kötöttem a Photon csapatával, akikkel a mai napig támogatjuk egymást
 • összeállítottam az első ebook-jaimat, s elidult a webshopom hogy online segédanyagokkal is tudjalak segíteni, ha otthonról szeretnél dolgozni, vagy a közös munka után még segítséged lenne az útmutatásra – ezt a vonalat 2020-ban is folytatom, nagyon izgalmas terveim vannak, hogy ne kelljen elválnunk 1-3 hónapos közös munka után sem és folyamatosan tudjál inspirálódni
 • részt vettem egy egészségtudatos programban, aminek a hátására egy újabb szintet léptem a tudatos élet felé, az egészséges életmód kialakítása egy soha véget nem érő folyamat, de érdemes törekedni és átlakítani a szokásaidat mindaddig, amíg nem érzed jól magadat a bőrödben
 • hosszú keresés után megtaláltam azt az önfejlesztési módszert, aminek a segítségével már magamat tudom “gyógyítani”, rendbe rakni a hétköznapokban, ami segít a vállalkozásom fejlesztésében is és nem utolsó sorban mérhetetlen motivációt adott már az elején, hogy újra tanulhatok valamit, a kíváncsiság már önmagában boldoggá tesz, s idén folytatom ezt az utat és be fogok számolni részletesen róla, ha már eljutok arra a szintre – ebből ti is nagyon sokat fogtok profitálni
 • elutaztam Spanyolországba, végre megengedtem magamnak a pihenést egy sűrű időszak után, ami szintén segített, hogy tisztán lássak, merre szeretnék tovább haladni

Még folytathatnám a sort, de azt hiszem már ennyiből is világos és kirajzolódik, ha az ember rászán egy kicsi időt és le is írja, mi minden történt vele az évben, akkor szépen látszanak az eredmények. Sok rossz tapasztalatom is volt és elmentek mellőlem emberek, nem azért nem írtam a listába a rossz dolgokat, mert velem olyanok nem történnek, hanem mert ebből lehet jobban meríteni, példákat kivenni. Ami pedig a legnagyobb felismerés volt számomra tavaly, hogy már semmit nem éltem meg katasztófaként, mert megtanultam másképpen nézni a dolgokra. Ami megviselt, vagy nehéz volt, az is engem szolgált és tulajdonképpen hálás vagyok érte, mert utólag kiderült, hogy így volt a legjobb nekem, tehát minden úgy van jól, ahogy most van. Hálás vagyok, mert a korábbi tapasztalásaim, kapcsolataim, életeseményeim nélkül most nem lennék az a gondolkodású ember, aki ma vagyok. Ezt a tudást viszont egyre jobban érzem, hogy egy napon majd nektek is szeretném átadni, de egyelőre még a saját utamat járom az önmunkában.

5 tipp az évértékelésed elkészítéséhez

Ha elkészítetted az évértékelődet, keress fel, hogy átbeszéljük! Erre sokféle lehetőséget találsz a honlapomon tanácsadás, segédanyagok, online kurzus formájában.

Gondold át és írd össze, hogy …

 1. Milyen terveid voltak erre az évre, s ebből mi valósult meg és mi nem, ha utóbbi akkor miért?
 2. Nézd meg, hogy milyen új emberek jöttek az életedbe, s kik mentek el (nézd végig, hogy neked ez milyen érzés most és hogy vajon miért alakult így)!
 3. Mit tettél idén a fejlődésedért (akár üzletileg, akár önfejlesztés) – anyagilag is áldoztál rá?
 4. Mi a legnagyobb felismerésed, min változtattál 2019-ben és mi lett a hozadéka?
 5. Mi volt a legjelentősebb esemény, elhatározás, ami igazi nagy változást hozott az életedbe, vagy megváltoztatta azt? Honnan tudod, hogy mi számít annak? Ha átlépted vele vagy érte a komfortzónádat!

+ 1 feladat marad márcsak hátra! 

Ha nem tetted meg az év utolsó napjaiban, akkor még nem késő: szanálj, szortírozz, leltározz! Vagyis dobj ki mindent magad körül (otthonodban és a munkahelyeden is), ami már nem szolgál téged és a fejlődésedet tovább, vagy rendszerezd őket. Gondolok itt a ruhásszekrényedre, a környezetedre, vagy a számítógéped Desktop-jára, bármi, csak láss végre tisztán. A lényeg, hogy tegyél rendet magad körül.

Ehhez az utolsó feladathoz a vállalkozásod ügyei is hozzá tartoznak, vagyis nézd végig a szolgáltatásaidat, termékeidet, online felületedeidet, s írd össze. Mi működött, mi nem. Mi hozott plusz bevételt, mi vitte a pénzedet. Majd végül, ha arra jutsz, hogy komolyabb átalakulásra lenne szükséged, de az már nem megy egyedül, akkor nézd meg a csomagjaimat, mert most január-februárban szuper lehetőségeid lesznek, hogy megteremtsd magadnak a bőséget! Az 1 Napos Tanácsadás vagy a 2 – 4 alkalmas konzultációs csomagok éppen ehhez készültek.

Milyen plusz lehetőségekhez jutsz, ha eljössz az Évtervező Mini Mentoring-ra?

+ a találkozók mellett megkapod a legújabb életmód ebook-omat, amit még senki sem látott,

+ elkészítjük közösen a saját márkastratégiádat erre az évre, hogy utána magadtól is tudd működtetni a vállalkozásodat úgy, hogy sikeres legyél abban, amit csinálsz és önazonos márkát építhess,

+ saját munkafüzetet kapsz, hogy egyben meglegyen minden, amin dolgozunk

+ kérdezhetsz tőlem visszamenőleg is

Ha még gondolkodsz, hogy mit válassz, addig is töltsd le az ‘Építsd stílusosan életmódmárkát’ ebook-ot a webshopból, s kezdd el a gondolkodást. Ha már megérett benned a változáshoz hozzásegítő cselekvésvágy, akkor pedig keress fel a hello@kollarfranciska.hu email címen és kezdjük el a közös munkát!

⁎⁎⁎

Ha szeretnél még több inspirációt kapni a tudatos vállalkozói élethez és egy jól működő életmódmárka felépítéséhez, akkor a Blogomon további értékes és ingyenes cikket találhatsz! Ha tetszett ez a cikk, akkor küldd át ismerőseidnek, akiket szintén érdekelhet!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról és még exkluzívabb írásokról, akkor iratkozz fel a weboldal alján található hírlevélre, s az elsők között fogsz értesülni minderről!

Ha még mindig kíváncsi vagy, akkor pedig …

Kövess a Facebook-on is!
Kövess az Instagram-on is!

⁎⁎⁎

Képek forrása: Unsplash.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .