fbpx

Hello 2021: inspirációk januárra

Az év utolsó napján mi mással is jelentkezhetnék, mint az elmúlt év összegzésével. Így visszatekintve nem volt könnyű senkinek sem ez az év, de ha a másik oldalról nézem, akkor nagyon tanulságos, sorsdöntő jelentőségű és fontos esztendő áll mögöttünk. S most ahelyett, hogy összegezném mi mindennel kellett megküzdenie egy induló vállalkozásnak, vagy egyénileg az életmódmárka tulajdonosoknak, inkább a jövőbe szeretnék már tekinteni.

Én fejben már jóideje készülök az új évre nem csak szakmailag, hanem mentálisan és fizikálisan is. Mit jelent ez pontosan? Mindjárt írom is.

Búcsúztasd el méltóképp az idei évet

Akárhogyan is alakult a 2020-as éved, bármilyen rendhagyó helyzetekkel találtad magadat szemben, s kellett akár többször is újratervezned állj meg egy pillanatra, s tekints vissza!

Gondolt át, hogy számodra …

 • Mi volt az a két momentum, amit ki tudnál ragadni az évből, ami előbbre vitt?
 • Mi hátráltatott pontosan? Volt-e ráhatásod?
 • Mi az, amit jövőre biztosan másképpen fogsz csinálni?
 • Mit tudsz átvinni és hasznosítani az új évben?
 • Mit fogsz teljesen elhagyni?
  (Itt nem veszteségekre gondolok, hanem olyan tényezőkre, emberekre, hozzáállásra, helyzetekre, akár konkrét szolgáltatásokra, termékekre, üzleti döntésekre stb. amelyek már nem szolgálják a fejlődésedet, a felemelkedésedet, az előbbre jutásodat!)

Hidd el, ezt az egy órát nem érdemes elvenni magadtól, mégha nehezen is tudod most megteremteni a nyugalmat, az elvonulást a család mellett. Mert örök igazság, hogy …

Ahhoz, hogy be tudjon köszönteni az új, ahhoz el kell engedni a régit!

Amit csakis úgy tudsz bevonzani, ha ráhangolódsz a változásra. Ez pedig úgy tud bekövetkezni, ha tudod, hogy mi nem működik már számodra és mire lenne szükséged pontosan. Lehetnek ezek téves hitrendszerek a munkáddal, a vállalkozásod fejlesztésével vagy éppen önmagaddal kapcsolatban, – például hogy nem lehetsz elég sikeres, vagy nem érdemled meg hogy valami jó történjen veled, vagy hogy örök vesztes vagy. De ilyen lehet az is, ha nincsen hited saját magadban és a képességeidben. Ezek mind olyan belső meggyőződések, amelyek a tudatalattinkban laknak mélyen, a sötétben és nem engednek minket felszabadulni. Márpedig januárban ez lenne a feladat, hogy a sötétből a fény felé közelítsünk, s lebontsuk a saját falainkat, amelyek hátráltatnak minket saját utunkon.

Most szeretnélek abban inspirálni, hogyan szabadítsd fel önmagadat januárban mentálisan és fizikálisan egyaránt, hiszen így együtt alkotják az egyéni jóllétünket, ami mindennek az alapja. Ha mi magunk jól vagyunk, stabilak vagyunk, az kihat majd a vállalkozásunkra is!

Inspirációk, amelyekkel felszabadíthatod önmagadban a kreativitást, az életörömet:

 • Csendesedj el, ez még nem a pörgés ideje lesz!
 • Készülj fel a változásra, kezdd el kisebb lépésekkel!
 • Tervezd meg az előtted álló hónapokat tudatosan! (De légy résen, mert nem biztos hogy a korszakalkotó, innovatív ötletek ideje lesz a 2021-es év.)
 • Ha nagyban gondolkodsz hosszú távon az sem baj, de készülj egy folyamatra és ne egy robbanásra! Inkább építkezz lassan, de biztosabban az új évben, s ehhez találd meg, milyen támogatásra, tudásra, vagy átalakításra van szükséged.
 • Készülj fel rendkívüli helyzetekre is! Ha másra nem is, de erre biztosan felhívta a figyelmünket ez az év, hogy már alapvetésnek vegyük azt, hogy: mindig legyen B-terved, ezt nem győzöm hangsúlyozni. Ne szeress bele egyetlen ötletedbe, mert könnyen megeshet, hogy el kell engedned, irányt kell váltanod menet közben.
 • Találd meg az örömödet valamiben! Ha imádod a munkádat, az a legjobb, de mellette ne feledd, hogy csak úgy tarthatod meg az egyensúlyodat, ha szakítasz időt és energiát a kikapcsolódásra, a feltöltődésre is. Gondold át, téged mi tesz boldoggá és csináld!
 • Menj ki a természetbe! Ürítsd ki a fejedet, add át magadat az önfeledt szabadságnak, úgy könnyebben jönnek majd az új gondolatok, a friss ötletek!

Tedd meg az első lépéseket 2021 felé, mert bár pár óra múlva átlépünk az új évbe, a január hónap végig erről fog szólni. A változás nem egy nap alatt történik. A következő hetekben fogjuk csak igazán észrevenni, hogy mi mindent vitt el tőlünk 2020, s csak eztán láthatjuk meg, hogy mit hoz a jövő év. De ehhez figyelnünk kell, jelen kell lennünk és nyitottan állni a felé, ami most vár ránk. Tudom jól, hogy ebben a legnehezebb, hogy nem látjuk mi vár ránk. Tapogatózunk a sötétben, de hidd el hogy vannak alternatívák arra, hogy megkönnyítsd ezt a dimenzióváltást (mert bizony ez történik most körülöttünk). Már semmi sem lesz olyan, mint korábban és ez egyáltalán nem biztos, hogy baj. Csak tudnod kell, hogy mit szeretnél kihozni ezekből a történésekből egyéni és vállalkozói szinten.

Tehát ennek az év végi zárásnak és az új év eleji tervezésnek az lenne a lényege, hogy tudd, hogy te magad merre tartasz, aztán határozd meg, hogy a vállalkozásodat milyen irányba szeretnéd vinni jövőre. Az lenne a legfontosabb, hogy Te magad tudjál erről dönteni és ne veszítsd el a kontrollt, az irányítást a saját életed felett, mert onnan nagyon nehéz visszatalálni a valódi önmagadhoz és egy fenntartható élethez.

Az én életemben is sok mindent alakított át ez az év, komoly döntéseket kellett meghoznom, de hálás vagyok azért, hogy egyre tisztábban látom, hogy mi az irányom.

Engem egy új és izgalmas útra terelt ez az év, aminék a hozadékát a jövő évben már Te is élvezheted. A márkaépítés mellett már a lélek dolgaival is foglalkozni fogunk, vagyis komplexen kezeljük majd az embert, aki egy márka mögött áll. Még ősszel elvégeztem egy Life Coaching tanfolyamot, mert már égetőnek éreztem, hogy klienseimnek tudjak támogatást nyújtani az önfejlesztésben is. Úgy érzem egy ilyen év után csak még jobban szüksége lesz az embereknek az iránymutatásra.

Ha érdekel Téged is ez a lehetőség, akkor januártól figyeld az online felületeimet, mert folyamatosan informálni foglak az újdonságokról, illetve ha semmiképpen nem szeretnél lemaradni az ezzel kapcsolatos aktuális információkról, akkor pedig iratkozz fel a hírlevelemre [weboldal lábléc], így az elsők között fogsz megkapni minden információt.

Addig is már megtalálod a weboldalamon az újonnan átdolgozott szolgáltatásokat a jövő évre, amelyeket úgy alakítottam át, hogy a fejlődésedet szolgálják.

Ha induló vállalkozásod van, akkor itt érdemes körülnézned >>

Ha már meglévő márkádat szeretnéd még magasabb szintre emelni, akkor ezek a lehetőségek várnak rád a jövő évben >>

Mivel ezek most vadonatúj szolgáltatások nálam, így elképzelhető, hogy felmerülnek további kérdések benned annak ellenére, hogy igyekeztem mindent precízen összefoglalni, amit tudnod kell. Ettől függetlenül bármikor szívesen válaszolok, ha írsz üzenetet a hello@kollarfranciska.hu email címre!

Bízom benne, hogy jövőre találkozunk és alkalmunk lesz valamilyen formában együtt dolgozni. Addig is sikerekben gazdag, boldog és egészséges új évet kívánok!

Franciska

⁎⁎⁎

Ha szeretnél még több inspirációt kapni a tudatos vállalkozói élethez és egy jól működő életmódmárka felépítéséhez, akkor a Blogomon további értékes és ingyenes cikket találhatsz! Ha tetszett ez a cikk, akkor küldd át ismerőseidnek, akiket szintén érdekelhet!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról és még exkluzívabb írásokról, akkor iratkozz fel a weboldal alján található hírlevélre, s az elsők között fogsz értesülni minderről!

Ha még mindig kíváncsi vagy, akkor pedig …

Kövess a Facebook-on is!
Kövess az Instagram-on is!

⁎⁎⁎

Képek forrása: Unsplash.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .