fbpx

Itt az idő változtatni

Változtass most! – tudatos életmód kialakítása

Már többször írtam korábban a témáról, hogy mennyire időszerű változtatni a múltbéli, berögződött működéseken, s megválni a beavasodott módszerektől, téves hiedelmektől, átvett mintázatoktól, de mindeddig csak felszínesen érintettük a témát. Mostanra viszont már kellően feszítenek az energiák ahhoz, hogy cselekvésre ösztönözzek mindenkit, aki fejlődni szeretne és magasabb szintre helyezné mindazt, amit eddig csinált. Ugyanazzal az elszántsággal, csak más minőségben és megújult energiával. De mielőtt belevágnánk, szeretnék néhány alapvető dolgot letisztázni, mint például hogy miért fontos a tudatosság egy vállalkozásban és egy fenntartható, önazonos életvitel kialakítása. Ha Te már éled ezt a szintet, akkor is érdemes elolvasni az alábbi írást, mert még számodra is tartogathat gondolatébresztő pontokat, amik segítenek kimozdulni a komfortzónádból. Mert anélkül bizony nem fog menni.

Tudatosság: a modern vállalkozók új irányzata

Jelenleg minden átszerveződik körülöttünk: stabilitásunk, mindennapi ritmusunk, jóllétünk, hosszú évek során kialakított kapcsolatrendszerünk, bizalmi partnerségeink, rég megszokott rendszerünk meginoghat és az eddiginél is könnyebben elbizonytalanodhatunk ebben a dimenzióváltásban ami jelenleg zajlik, hogy jó-e az irány, amerre tartunk. Többünk alapjaiban megkérdőjelezi az eddigi működését, személyiségét és egyéni hitvallását, akár teljes értékrendszerét, s kezd bele ezzel radikális változtatásba. De nem mindegy, hogy hogyan tesszük ezt, mert ha nem jól csináljuk, könnyen kicsúszhat a talaj a lábunk alól.

Csendesítsd le a belső kritikusodat, erősítsd meg az önbizalmadat, hogy magabiztosan léphess fel vállalkozóként a mindennapokban.

A jó hír, hogy mindig van fejlődési lehetőség, amivel kapaszkodókat kaphatunk ezen az új, kissé ismeretlen, de mégis vonzó úton. Én a tudatos gondolkodásban hiszek elsősorban, ehhez lehet a legjobban alkalmazkodni. Szerintem ahhoz, hogy felelősségteljes és jó döntéseket hozzunk az élet minden területén elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk önmagunkkal: hogy kik is vagyunk valójában, mik a legfőbb vágyaink, céljainkkal, s hogy honnan hová tartunk, azaz harmóniába kerüljünk a valódi ÉNünkkel, s EGYségben legyünk önmagunkkal és a környezetünkkel. Ez az alapja a sikeres és kiegyensúlyozott életnek. De ahhoz, hogy ide eljussunk, következetes belső munkára, kitartásra és türelemre van szükségünk másokkal, de legfőképpen önmagunkkal szemben is. Ennek a folyamatnak a felépítésében segít a Francy Tudatos Életmód komplex metódus, ami elsősorban olyan kreatív életmód márka tulajdonosoknak és felelős modern vállalkozóknak segít megtalálni a megfelelő irányt, akik már kellően felébredtek és felismerték, hogy jelentős szemléletváltásra és újszerű gondolkodásra lesz szükségük, ha szeretnének hosszú távon fennmaradni és sikeres vállalkozást építeni. Nem véletlenül lett a program mottója, hiszen ezen múlik most minden:

“Találd meg a nyugalmadat a káoszban!”

Mi is ez az új módszer és hogyan működik? Már mutatom is a képletet …

Márkaépítés + Önfejlesztés = Brand Coaching (modern vállalkozóknak)

Amikor elkezdtem 2014-ben szabadúszó tanácsadóként dolgozni, egyből felismertem két dolgot: egyrészt hogy nem lehet megúszni a kemény munkát önmagunk feltérképezése és egészséges önismeret nélkül, másrészt pedig, hogy a jól bevált sablonok itt nem fognak működni, mindent az egyénre kell szabni. – Kollár Franciska, Lifestyle Brand Therapist

Ebből a következtetésből érkezett meg az a felismerés, hogy sokkal többet kell foglalkozni az egyénnel magával egy életmódmárka felépítése kapcsán – vagyis megvizsgálni, hogy ki az, aki a vállalkozás mögött áll. Mert ha a testi-lelki jóllétünk a helyén van, akkor leszünk képesek sikeres, önazonos és hiteles márkát építeni. Ennek az állapotnak az elérésében jelentős szerepe van testi-lelki-szellemi egészségünk megőrzésének, a környezetünk harmonikus és autentikus kialakításának, a tudatos táplálkozásnak, a kielégítő és számunkra megfelelő testmozgásnak, de még a pénzügyeink kezelésének is, hiszen akkor tudjuk igazán kiegyensúlyozni magunkat és megtalálni a lelki békénket, ha kiiktatjuk a lehető legtöbb stresszfaktort és lehúzó energiákat, toxikus személyeket az életünkből.

Erről írtam bővebben a Borarti Magazin nyári számában, ahol egyben beharagoztam az ősszel induló vadonatúj közösségépítő- és transzformációs eseménysorozatot, a Francy Életmód Program szerves részeként, a Francy Business & Lifestyle Brunch-ot, ami már régóta dédelgetett álmom volt. A pontos formája mostanra körvonalazódott, amiben óriási szerepe volt a pandémiás időszaknak és az elmúlt másfél évben szerzett tapasztalatoknak.

A további részletekről és jelentkezésről tájékozódj a Borarti vagy Kollár Franciska • útmutatás tudatos vállalkozóknak Facebook oldalakon, vagy iratkozz fel a havi motivációs levelekre a főoldalon, hogy első kézből értesülhess az indulásról és a csatlakozásról!

Már régóta keresem a módját annak, hogy összehozzak egy olyan építő közösséget, ahol hasonló szemléletű és gondolkodású ambíciózus nők, – legfőképp vállalkozók/életmódmárka építők, – megoszthatják aktuális élethelyzetüket, elakadásaikat, sikereiket, élményeiket, de ugyanúgy kudarcaikat is álarcok, félelem és szégyenérzet nélkül. Egy olyan „tér” vagy klub megalkotásán dolgozom jelenleg, ahol panaszkodás és önsajnálat helyett támogatják egymást a tagok és közösen tesznek a saját és környezetük jóllétéért.

A beszélgetések leginkább inspirációt adnak, de közben szépen lassan az idő előrehaladtával alapjaiban megváltoztatják a gondolkodásmódunkat, ami előbbre visz minket egy tudatosabb életvitel kialakításában. Mindeközben a találkozók alkalmával motiváljuk egymást, egészséges ételekkel és frissítőkkel tápláljuk a szervezetünket és még hatékonyabban emeljük az energia-és rezgésszintünket. A fejlődés mellett új kapcsolatokat építhetsz, s támogató, biztonságos környezetben megoszthatod az ötleteidet, miközben jól érzed magadat.

A Francy Életmód Program létrehozásával az volt a legfőbb célom, hogy minél több tudatos szemléletű fantasztikus nőnek segítsek megtalálni a valódi célját, életfeladatát, s megtanítani, hogyan hallgasson a belső hangjára, az intuíciójára, vagyis hogyan építsen vállalkozást lélekből. Ha valaki elindul ezen az úton, garantált lesz az elmozdulás!

Ha nyitott vagy és készen állsz arra, hogy hálával teljes mértékben elkötelezd magad a szíved mellett azért, ami már eleve vagy, – a valódi önmagad felé, – akkor ez mind lehetséges számodra. Ha csatlakozol hozzánk, akkor jó helyen jársz az önmagad felé vezető úton. Mert minden változás ott kezdődik, hogy képes leszel kapcsolódni önmagaddal, a belső lényegeddel, aki ki akar törni belőled, s ragyogni szeretne. A közösség mellett egyéni Brand Coaching alkalmakon is tudok segítek, hogy elő tedd hozni magadból a legjobb ÉN-edet, s meg tudd mutatni a külvilágnak a sugárzó személyiségedet, vagyis azt a csodálatos lényt, akivé mindig is szerettél volna válni. Ha velem tartasz, rá fogsz jönni, hogy nem kell tovább keresned semmilyen visszaigazolást sem a külvilágtól, mert …

TE MAGAD VAGY A FÉNY, BENNED MEGVAN MINDEN A VÁLTOZÁSHOZ!

⁎⁎⁎

Ha szeretnél még több inspirációt kapni a tudatos vállalkozói élethez és egy jól működő életmódmárka felépítéséhez, akkor a Blogomon további értékes és ingyenes cikket találhatsz! Ha tetszett ez a cikk, akkor küldd át ismerőseidnek, akiket szintén érdekelhet!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról és még exkluzívabb írásokról, akkor iratkozz fel a weboldal alján található hírlevélre, s az elsők között fogsz értesülni minderről!

Ha még mindig kíváncsi vagy, akkor pedig …

Kövess a Facebook-on is!
Kövess az Instagram-on is!

⁎⁎⁎

Képek forrása: Unsplash.com, Kollár Franciska – Lifestyle Brand Therapist

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .