fbpx

Motivációs tippek télre – így hozd magad lendületbe!

Ebben az időszakban már mindannyian türelmetlenek vagyunk. Vége az ünnepeknek, semmi nem tartja bennünk tovább a lelket. Bár a februári hónap régen a mulatságról, a bálokról szólt, manapság már nem így élünk. Nálam mindig az újratervezés időszaka ez. Ilyenkor készülök fel a tavaszi megújulásra, amikor egyszerre megindul minden. Sokáig nem akartam elhinni, hogy ez működhet, de ha tényleg vízionálod a konkrét terveidet és persze egy lépést teszel is értük ilyenkor, akkor óriási lépéseket tudsz megtenni a következő időszakban. Csak figyelj, mert mutatom az utat.

Ahhoz, hogy tényleg el tudd érni a céljaidat, szükséged van egy stratégiára, egy útmutatásra és persze Rád és a kitartásodra is szükség lesz. Az első, amit mindenkinek tanácsolhatok, hogy ne adja fel az álmai megvalósítását semmilyen körülmények között. Tudom, hogy ezt könnyű mondani, de “amikor az élet közbeszól, vagy másképp alakul” …… , tudom én is ilyen voltam korábban. De így nem tudtam túl nagy léptekben előre haladni. Márpedig mindig lehet fejlődni és még többet tanulni. Ez egy emberi tulajdonság, nem elégszünk meg a kezdeti sikerekkel.

Külső körülmények, amelyek elviszik a fókuszt

Tehát melyek lehetnek ezek a külső körülmények, amelyek eltántoríthatnak a céljaid megvalósításától és hogy megtudd teremteni azt az életet, amelyet élni szeretnél? Ilyenek lehetnek például: mások véleményecsaládi hitvallások, örökölt családi minták, ebből származó negatív világkép. Ezeknek mind van jó és rossz hozadéka is az életünkben, érdemes mélyebben foglalkozni a kérdéssel, hogy ki milyen szűrőn keresztül ad kéretlen tanácsot vagy mondd véleményt az életünkről. Ha mást nem is teszel, csak nézd meg az ő körülményeit.

Komoly önismeret és saját tapasztalatok szükségesek ahhoz, hogy el tudd dönteni, mik a saját álmaid, milyen a Te saját stílusod, milyen élethelyzetben találnád meg önmagadat igazán. A családi minták, a belénk ivódott örökölt szokások és berögzött felfogás sok esetben lerombolja a valódi énünket és ezáltal gátol minket abban, hogy a saját életünket éljük. Ha igazán átütő sikert szeretnél elérni a munkádban úgy, hogy ennek hatása a magánéletedben is érződjön, akkor kezdj el ezzel foglalkozni. Meglesz a hozadéka, hidd el. Mielőtt belevágnál egy vállalkozás felépítésébe, vagy egy énmárka létrehozásába, először ismerd meg magadat, tudd milyen a stílusod és mit szeretnél elérni. Ha hozzám jössz útmutatásért, ezzel fogjuk kezdeni. Sokan megijednek, amikor ehhez hasonló, kissé intim kérdéseket teszek fel a mentorálás első szakaszában. Vannak, akik rendesen fel is háborodnak rajta, de aztán rájönnek, hogy enélkül nem lehet elindulni.

Ezzel az írással azt szeretném benned tudatosítani, hogy mielőtt belevágnál a márkád felépítésébe, nézz magadba és a dolgok mögé. Ehhez már most kapaszkodókat tudok adni neked, hiszen az önfejlesztést nem lehet elég korán elkezdeni. Anélkül pedig nem lesz eredmény, csak a sötétben fogsz tapogatózni. Ha Te magad nem tudod merre tartasz, hogyan segítsen neked bárki más, hogy a jó irányba terelgessen!? – Kollár Franciska

motivációs tippek vállalkozóknak


Hol kezdődik az Énmárka? Kinek való egyáltalán?

Amikor megfogalmazódik benned, hogy egy ötletedből vállalkozást szeretnél indítani, akkor tudatosul benned először, hogy végre szeretnél azzal foglalkozni, ami igazán lelkesít és boldoggá tesz. Aztán a kezdeti lelkesedés akkor szokott alább hagyni, amikor valaki rávilágít, hogy belegondoltál-e abba, hogy ez mivel jár (veszélyek, anyagi forrás, időráfordítás, esetleg életmódváltás, IT-ismeretek, marketing fogások, megfelelő szakemberek megtalálása, stratégiai tervezés). Ez mégcsak az első lépések egyike, de már itt sokan azt mondják, hogy “Köszönöm szépen, akkor talán maradok a jól megszokott, átlagos életemnél, az nem okozhat meglepetést.” Miért téves ez a gondolkodás? Pontosan erről írtam a cikk elején. Mert ezek valószínűleg nem a te gondolataid. Természetesen érdemes végignézni, hogy milyen lehetőségeid vannak, – ezzel mi is foglalkozunk a mentorálásaim alatt, – de ha valóban hiszel abban, amit csinálsz, akkor a nehézségek feladatokká válnak, amelyeket átbeszélünk, strukturálunk, hogy ne vessz el bennük és aztán meg is valósuljon minden terved.

Mi a megoldás a terveid megvalósítására?

Ha a 2019. évi célkitűzéseidből szeretnél egy akciótervet készíteni, hogy idén végre meg is valósuljanak a terveid, akkor pedig nagyon ajánlom figyelmedbe a 2 vagy 4 alkalmas – Évtervező Mini Mentoring Csomagjaimat, amelyeket éppen erre a célra találtam ki. Új módszertannal indítok ebben az évben, amivel még hatékonyabban meg tudjuk határozni, hogy neked és a vállalkozásodnak mire lenne szükséged. Ezzel a néhány személyes konzultációval jó hangulatban indíthatod az évedet és a ködbe szálló tervezgetés helyett profin összeállíthatod a céljaidat és azok megvalósítási tervét! Így végre tisztán fogsz látni, s önbizalmat ad, hogy látod előre a dolgaidat.

Ha nem boldogulsz a saját ötleteiddel, fordulj profihoz

Ha vállalkozóvá válsz, gyorsan rá fogsz jönni, hogy egy kicsit mindenhez kell érteni, de mihelyst elkezdesz minden területtel mélyebben foglalkozni (jogi ügyek, könyvelés, online marketing, honlap tervezés, grafikai ismeretek stb.), akkor jön az igazi felismerés, hogy ezt így nem lehet csinálni, mert vagy a szakmai fejlődés és a tényleges munkavégzés kárára megy, vagy a kreativitás veszik el, ami hiányában szintén nehéz szintet lépni. De szerencsére ha van benned elég kurázsi és kitartás, akkor erre van megoldás. Fordulj szakemberhez azokon a területeken, amihez 1) nem értesz, 2) elviszi az idődet azokról a területekről, amihez viszont tényleg Te kellesz. Érdemes mérlegelni ezt és ha nem megy egyedül, akkor tanácsot kérni.

Ha már van egy szuper ötleted, akkor tényleg csak be kell indítani a gépezetet. De honnan tudod, hogy készen állsz vajon? Sok energiát és pénzt megspórolhatsz egy átvilágító mentorálással, ahol az instrukciók mellett tárgyi tudást, gyakorlati feladatokat, kérdezési lehetőséget kapsz. Pontosan erre találtam ki az 1 Napos Tanácsadást, hogy el tudd dönteni a találkozó után, hogy hol tartasz most, mire lenne szükséged a márkád felépítéséhez vagy újragondolásához, és hogy ezt a folyamatot mikor lenne célszerű elindítani és milyen lépések kövessék egymást ahhoz, hogy sikerüljön, amire vágysz és ne legyen kudarcélményed.

Hogyan tudod megalapozni a márkádat?

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem tudod ezeket végiggondolni az sem baj, mert számos segédanyagból tudsz inspirálódni, ihletet és új információkat meríteni. Kezdd a munkát a saját gondolataid rendszerezésével, az alapok átgondolásával. Ehhez találsz egy ingyenesen letölthető munkafüzetet a weboldalamon. Ha kidolgozod ezeket a kérdéseket, utána sokkal könnyebben tudod majd megfogalmazni a benned rejlő gondolatokat. Ha utána szeretnél intenzívebben foglalkozni a terveiddel, akkor nézd végig, hogy milyen lehetőségeid vannak ehhez és döntsd el, melyik való neked.

Ha kérdésed lenne bármelyik csomaggal kapcsolaban, írj üzenetet Nekem a hello@kollarfranciska.hu email címre!

⁎⁎⁎

Ha szeretnél még több inspirációt kapni a tudatos vállalkozói élethez és egy jól működő életmódmárka felépítéséhez, akkor a Blogomon további értékes és ingyenes cikket találhatsz! Ha tetszett ez a cikk, akkor küldd át ismerőseidnek, akiket szintén érdekelhet!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról és még exkluzívabb írásokról, akkor iratkozz fel a weboldal alján található hírlevélre, s az elsők között fogsz értesülni minderről!

Ha még mindig kíváncsi vagy, akkor pedig …

Kövess a Facebook-on is!
Kövess az Instagram-on is!

⁎⁎⁎

Képek forrása: Unsplash.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .