fbpx

Találj rá a kreativitásodra

A kreativitásnak sokféle értelmezése van és több szempontból is meg lehet közelíteni a kérdést, hogy ki miben tudja megélni a leginspiratívabb oldalát. Ahogyan a siker, úgy a kreativitás is szubjektív lehet sokak szemében, ezért nem lehet egyértelműen kijelenteni valakiről, hogy kreatív vagy nem. Hiszen attól függ, hogy ő hogyan tekint önmagára, valamint hogyan érzékeli a környezetét, mit tekint kreativitásnak.

2017-ben jelent meg a BOOOK Kiadó gondozásában az INSPIRÁCIÓ természetesen – Találj rá a kreativitásodra! című életmódkalauzunk, melynek alap kiindulópontja a kreativitás kutatása és megélése volt. Kollár Borbálával, a testvéremmel alkottuk meg a könyv alapkoncepcióját, amire kettőnk hivatásának összegyúrásaként tekintünk. Kreatív életmódötleteinkkel szemléletformáló gondolatokat osztunk meg az élet alapvető területein, így bárki könnyedén beépítheti őket magán– vagy üzleti életébe, ami másokra is hatással lesz.

A könyv szórakoztat, gyönyörködtet, inspirál, de ami a legfőbb: alkotásra serkent, és arra bátorítja olvasóját, hogy minél több élményt szerezzen az életben. Saját példáinkon keresztül, rengeteg személyes történetet elmesélve, gyerekkorunk festői balatoni helyszíneitől a főváros környéki erdőkig mesés hazai tájakat bejárva segítünk egy kényelmesebb, önazonosabb életet berendezni.

A téma ma még aktuálisabb, mint valaha.

Minden ember különálló személyiség saját identitással és egyéni látásmóddal. Már kisgyerekkorban látszódnak azok a viselkedésminták, amelyekből jó eséllyel meg lehet állapítani, hogy valakinek milyen lesz a felfogása, az élethez való hozzáállása. Az egyéniségünk kialakulásában fontos szerepet játszanak azok a tényezők, amelyeket otthonól, a családunkból hozunk. Ezekre építünk a későbbi életünk során.

A könyv vizuális koncepciója nagyon is modern, mégis a természetességhez, a hagyományok megőrzéséhez és egyfajta gyermeki látásmódhoz nyúl vissza. Borival, a nővéremmel kilenc fejezeten keresztül kalauzoljuk az olvasót négy évszakon és azok egyedi szín- és motívumvilágán át. A kiindulási pont minden esetben egy természetből merített matéria, amely többféleképpen is megihletett bennünket, az olvasót pedig abba az irányba tereli, hogy továbbgondolja a látottakat saját ízlése szerint.

A fejezetek életszerű, mindenkit érintő témákra épülnek. Munkánk során folyamatosan tapasztaljuk, hogy az emberek többsége alig-alig éli meg a kreativitását, a valódi alkotóerejét – pedig motiváló történetekre és iránymutatásra szinte mindenkinek szüksége van. Egyre többen érdeklődnek az egészséges életmód, a tudatos jelenlét, a különböző önismereti technikák elsajátítása iránt, ahogy a stresszoldás vagy a tudatos életvezetési módszerek is népszerűek, mégis kevesek tudják, mi a számukra ideális út egy fenntartható életmód kialakításához.

Mi arra vállalkoztunk a könyv megalkotásával, hogy irányt mutassunk egy élhetőbb jövő kialakítása felé és hogy rávilágítsunk, a kreativitást bárki megélheti és tanulhatja.

Fotó: Hargitay Olivér

Inspiráló, tiszta képeket, nyugodt tereket, lélegzetelállító hazai tájakat találhatsz majd a könyvben, a természet gyönyörű részleteit kint és bent, a következő fejezetekben tárgyalva: Stílus, Gyerek, Otthon, Étkezés, Nő, Szokások, Munka, Életmód és Család.

Az életmódkalauz megrendelhető a hello@kollarfranciska.hu email címen személyes átvétellel vagy postai küldeményként!

Az életmódkalauzt azoknak ajánljuk, akik szeretnének új lendületet venni, megtalálni a saját stílusukat, és végre valóban használni a fantáziájukat, a tehetségüket – és a szépség egészen új értelmet fog nyerni az életükben.

Az inspiráció szerves része az életünknek, hiszen rajta keresztül merítjük életerőnket, mindennapi motivációnkat, segítségével megyünk nap nap után a céljaink felé. Nem csak a munka területén, de a privát életünkben is sokat adhat az életminőségünkhöz a kreativitás, amit számos módon megélhetünk. Kreatívnak lenni annyit jelent, hogy jelen vagyunk a saját életünkben, megoldunk helyzeteket, éberek vagyunk, önmagunk vagyunk. Egyszóval élünk. A kreativitás nem feltétlenül velünk született, életünk későbbi szakaszaiban is elsajátíthatunk különböző módszereket és eszközöket, amelyek segítségével fejleszthetjük a bennünk szunnyadó „kreatív én”-ünket. Van, aki egy finom, egészséges és gusztusos étel elkészítésével éli meg a kreativitását, van aki egy klassz ötletből vállalkozást indít. Mind különbözőek vagyunk, másra van szükségünk és más hajtja előre a motorunkat. A kreativitásunk kibontakoztatása növeli az önbizalmunkat, ami pedig az egész életünket megváltoztathatja. Kellő szemléletváltással csodákra lehetsz képes Te is!

Ha szívesen elmélyednél jobban a témában, akkor kattints ide és rendeld meg az Inspiráció Természetesen – Találj rá a kreativitásodra! életmódkalauzt! Ha még tovább jönnél, akkor töltsd le a Brand Brief, online munkafüzetet és 45 pontos ellenőrző Csekklistát a Shop-ból, s jelentezz be egy célkitűző beszélgetésre, ahol meghallgatom a terveidet, esetleges elakadásaidat, vagy ötletcsíráidat, s megtervezzük, hogy milyen következő lépések állnak előtted, amelyek elvezetnek majd a vágyaid eléréséhez!

A kiadvány létrejöttében részt vettek:

Kiadó: BOOOK Kiadó, www.boook.hu
Szerzők: Kollár Borbála, www.borarti.hu, Kollár Franciska, www.kollarfranciska.hu
Művészeti vezető: Földi Hajnal
Borító-, könyvterv, illusztrációk: Sólymos Ágnes Eszter, www.be.net/agnessolymos
Illusztrációk: Kollár Borbála
Fotó: Batár Zsolt, www.zsoltbatar.com
Food- és enteriőrstyling: Kollár Borbála, Kollár Franciska
Olvasószerkesztő: Fiáth Marianna

⁎⁎⁎

Ha szeretnél még több inspirációt kapni a tudatos vállalkozói élethez és egy jól működő életmódmárka felépítéséhez, akkor a Blogomon további értékes és ingyenes cikket találhatsz! Ha tetszett ez a cikk, akkor küldd át ismerőseidnek, akiket szintén érdekelhet!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról és még exkluzívabb írásokról, akkor iratkozz fel a weboldal alján található hírlevélre, s az elsők között fogsz értesülni minderről!

Ha még mindig kíváncsi vagy, akkor pedig …

Kövess a Facebook-on is!
Kövess az Instagram-on is!

⁎⁎⁎

Képek forrása: BOOOK Kiadó

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .