fbpx

Teremtsd meg a valóságodat

Önismereti utam során az első és legfontosabb dolog, amit meg kellett tanulnom és tudatosítanom kellett magamban, hogy ameddig nem engedem el az akarást és görcsösen küzdök a céljaim eléréséért, addig azok nem is fognak tudni megvalósulni.

Legalábbis semmiképpen nem úgy, ahogyan én szeretném. Igaz ez ugyanúgy a privát és az üzleti életünkre. Éppen ezért mondom mindenkinek, aki velem dolgozik, hogy ez egy tanulási folyamat, amiben mindig lehet magasabb szintre lépni. Az önfejlesztésben nincsen olyan, hogy végeztem, készen vagyok. Mert folyamatosan változunk mi is és a környezetünk is. Másként reagálunk bizonyos helyzetekre, ha egyensúlyban vagyunk és megint másként, ha valami éppen felborult az életünkben. De egy biztos, hogy mi magunk tehetünk azért, hogy olyan életet éljünk, amiben önmagunkat tudjuk adni és amiben önazonosan tudunk működni. Tudatos odafigyeléssel és belső önmunkával ezen is nagyon szépen lehet dolgozni.

A mai felgyorsult, rohanó világban nagyon könnyű rövid idő alatt sikerre vinni egy elhatározásunkat, de ugyanilyen könnyű mélyre zuhanni és elveszni a rengetegben. Ha valaki megtapasztalta már életében ezeket a fenteket és lenteket, akkor már tudhatja azt is, hogy egyik sem a valóság, mert az valahol félúton van. Nevezzük illúziónak, egy elképzelt és vágyott világnak, amit bár mi magunk teremtettünk, mégis csak ideig-óráig volt a miénk, s nem tudtuk megtartani. A túlzott szélsőségeket, – úgy mint például a siker, az öröm, a boldogság, – csak úgy tudjuk igazán megélni, ha egyfajta egyensúlyt teremtünk ebben is. Nem éljük bele magunkat túlságosan, nem hisszük azt, hogy ez már mindig így marad, de ami talán a legfontosabb, hogy: nem tartjuk végcélnak, vagyis el tudjuk képzelni az életünket úgy is, ha nem valósul meg. Persze ez nem azt jelenti, hogy így is kell lennie. Hiszen valahol nyilván mindannyian erre vágyunk: hogy sikeresek legyünk a magánéletben és a munkánkban is. De ez sokak számára elérhetetlen vágyálomnak tűnik, mert valami eget rengető dolgot képzelnek el jövőkép címszó alatt.

Az irreális elvárások és eltorzult minták helyett inkább meg kellene tanulnunk élvezni az élet apró örömeit, amelyek lehet, hogy nem nagy életesemények, hanem hétköznapi pillanatok formájában valósulnak meg az életünkben, s előbbre vihetnek miket, mint azt gondolnánk.

Kerülj a szélsőségekkel megengedésbe

Ahhoz ugyanis hogy megkapd, el kell tudnod fogadnod, hogy nem lesz a tied. A megengedés egy belső állapot. Az, hogy megengedésben vagyunk-e bármivel, mindig egy teljesen gyakorlati helyzeten keresztül mutatkozik meg. Az akarás elengedése az akart dolog, állapot ellentétének elfogadásán áll vagy bukik. Ez pedig egy mentálisan gyakorolható, belsőleg átélhető dolog, ami közben nem kell, hogy mindez a valóságban megtörténjen. Fontos ezt látni. Hogy ha elengeded, nem elveszíted. Hanem pont ellenkezőleg. Legtöbbször utána szinte rögtön megkapod. – részlet Hörömpő Andrea, Hogyan lehet elengedni az akarást? című írásából.

Sokan beleesünk abba a hibába, hogy sokat dolgozunk valamiért, aztán teljesen természetes módon úgy érezzük, hogy megérdemeljük ezért a jutalmat, elismerést, mert hát jól dolgoztunk és el is értük, amit szerettünk volna. Aztán jön a mélyrepülés, amikor tudatosul bennünk, hogy ez az állapot nem marad örökké, s már mintha nem teljesen nálunk lenne az irányítás.

Ha azonban egészséges önismerettel rendelkezünk, – ami azt is jelenti, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy kik vagyunk, mire vagyunk képesek, milyen szinten állunk a hivatásunkban, a magánéletünkben, akkor azt is képesek vagyunk reálisan látni magunkból, hogy mire van szükségünk az egyensúlyhoz. Van olyan személyiségtípus, aki jól viseli és kezeli a nagyobb kilengéseket, a változást, a jelentősebb ritmusváltásokat. Egyszerűen nem viseli meg, míg mások egy kisebb hétköznapi rutin megváltoztatásától már nem találják magukat. Azt érdemes magadban tudatosítanod, hogy ezek közül egyik sem jó vagy rossz, csak különbözőek.

Mindannyian mások vagyunk, másként működünk és másra van szükségünk. Ezen belül bizonyos időszakokban még mi magunk is változhatunk szituációtól és mentális/fizikai állapotunktól függően. Ezek kezelésére már többfajta túlélési praktika áll rendelkezésünkre.

Éppen ezért javaslom a Brand Coaching ülések alkalmával klienseimnek, hogy sajátítsák el a tudatos életmód és márkaépítés alapjait, ami nem egy megfoghatatlan létállapot, hanem egy profin kidolgozott módszertan, ami egyszerre egyesítni magában a legfontosabb mindfulness, meditációs, kreatív és vizualizációs technikákat, amelyek segítenek …

  1. megtalálni önmagadat,
  2. tudatosítani, hogy ki is vagy valójában és merre tartasz,
  3. hogyan érheted el a vágyott célt, egyáltalán tisztában lenni, hogy mi is az,
  4. hogyan építhetsz ki egy olyan életritmust, ami a saját egyéniségeddel harmonizál.

Szerintem nincsen ennél fontosabb. Modern vállalkozóként ez az elsődleges lépés, hogy önmagunkkal kerüljünk „jó viszonyba” és megengedésben tudjunk lenni a változással. Egy vállalkozás felépítése során időnként előfordulhatnak, – és fognak is, – olyan helyzetek, amikor nem tudunk hatással lenni bizonyos folyamatokra. Persze választásunk mindig van, hogyan reagálunk ezekre a felmerülő szituációkra, és ez lesz a kulcsa az egésznek.

Mert az az attitűd fogja meghatározni a valóságunkat, ahogyan reagálunk a minket körülvevő eseményekre, emberi reakciókra, visszajelzésekre, döntéshelyzetekre stb.

Tudatos életmóddal a siker felé

Ha felismerted, hogy valami nem jól működik körülötted és úgy érzed, hogy változásra lenne szükséged, akkor a következő lépés, hogy tudatosan elhatározd magad, cselekedni fogsz.

Miután megszületett ez a döntés részedről egyből érezni fogod, hogy már eleve megváltozott valami, hiszen ugyanoda soha többé nem akarsz visszatérni, ahonnan indultál. Majd fel kell építened azt az utat, ami el fog vezetni az új életed, s ezáltal az új önmagad felé. Meg fogod tapasztani a saját bőrödön, hogy hihetetlenül felszabadító érzés, hogy nem kell megfelelned mások elvárásainak, s végre olyan életet élhetsz, amire mindig is vágytál. De figyelmeztetlek, nem lesz zökkenőmentes ez az út sem. Sokat kell dolgoznod a belső egyensúlyod megtalálásán és aztán arra is rá kell érezned, hogyan tudod ezt megőrizni a terhesebb időszakokban is.

Ebben segít a Francy Tudatos Életmód Program. Ha érdekel, hogy mire is jó ez Neked, akkor mindenképpen olvass tovább, mert lehet, hogy most kapod meg azt a lendületet, ami elindít a változás útján. De az is lehet, hogy csak egy kis motivációt kapsz a hétköznapokhoz.

Ahhoz, hogy sikeres és önazonos márkát építhess, szintén szükséges önmagad megismerése. – Kollár Franciska, Lifestyle Brand Therapist

Akkor fogod tudni megtapasztalni a „tökéletes harmóniát” magad körül, ha nem kezeled teljesen külön területként a magán- és üzleti életedet vállalkozóként, hanem megteremted a kettő között az egyensúlyt és a hozzájuk tartozó feladatokat úgy osztod be, hogy ne boruljon el a mérleg jelentősen egyik irányba sem úgy, hogy felboruljon a már jól kialakított rendszered.

Vagyis az legyen a mindennapi munkád, amit valóban szeretsz csinálni, ami örömet okoz számodra és értéket teremtesz mások számára. Ha már eljutottál ide, hogy dolgozz magadon, akkor segíthet az elindulásban a 21 Napos Tudatos Életmód Kihívás Nr. 1. 


Én már évek óta látom és tapasztalom, hogy csak úgy érdemes bármit is csinálni, hogy közben élvezi az ember, s az oda vezető út gyakran izgalmasabb és tanulságosabb, mint maga a végcél. A tudatos márkaépítés során arra is rá fogsz ébredni, hogy a pénz is csak egy eszköz, hogy további terveinket meg tudjuk valósítani. Ha el tudod engedni a görcsös ragaszkodást, hogy meggazdagodj, vagy csak még több pénzhez juss, akkor meglesz az a szabadságod, ami majd megengedi számodra, hogy beáradjon a bőség az életed minden szintjére.

Én továbbra is csak arra tudlak bíztatni, hogy:

Találd meg a nyugalmadat a káoszban

Csak tárd ki a szíved és meglátod, hogy csodák fognak történni körülötted. 

Készülj fel, hogyha elkezdesz ezen az úton járni, akkor előbb-utóbb megkapod az útmutatást a saját belső békédhez és egy harmónikus élet kialakításához, ezáltal észrevehetően meg fog változni a gondolkodásod, az élethez való hozzáállásod, a mindennapi jól megszokott ritmusod, életviteled, ami talán sokaknak nem fog tetszeni a környezetedben. Még az is előfordulhat, hogy aki nem tud azonosulni az új személyiségeddel (ami valójában az igazi, rég elfeledett, vagy elnyomott Én-ed), az nem kísér majd tovább az utadon. De tudd, hogy nem vagy egyedül, az Univerzum mögötted van, és persze én is, ha szeretnéd. Arra törekszem, hogy segítsek megtalálni a saját utadat és hogy ráérezz minek van energiája az életedben és mit kell elengedned végleg. Ha változtatsz a látásmódodon minden változik majd.

Ha úgy érzed, hogy itt az idő változtatni, akkor gyere és dolgozzunk együtt, hogy végre úgy élhesd az életedet, ahogyan az a legideálisabb számodra. A Tudatos Életmód Program keretében már kidolgoztam egy olyan fejlődési lehetőséget, ami éppen ezen a folyamaton kísér végig finoman, lágyan, lépésről lépésre, hogy képes legyél befogadni a változást és beépíteni az életedbe a vele járó új impulzusokat, szokásokat, tudást.

Ha szeretnéd megtapasztalni magad ezt a változást és nem csupán olvasni róla, akkor jelentkezz be egy 30 perces ingyenes bemutatkozó beszélgetésre és utána vágj bele a Tudatos Márkaépítés Mesterkurzusba!

⁎⁎⁎

Ha szeretnél még több inspirációt kapni a tudatos vállalkozói élethez és egy jól működő életmódmárka felépítéséhez, akkor a Blogomon további értékes és ingyenes cikket találhatsz! Ha tetszett ez a cikk, akkor küldd át ismerőseidnek, akiket szintén érdekelhet!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról és még exkluzívabb írásokról, akkor iratkozz fel a weboldal alján található hírlevélre, s az elsők között fogsz értesülni minderről!

Ha még mindig kíváncsi vagy, akkor pedig …

Kövess a Facebook-on is!
Kövess az Instagram-on is!

⁎⁎⁎

Képek forrása: Unsplash.com, Kollár Franciska – Lifestyle Brand Therapist

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .